Dieren

Chihuahua's gedumpt in Tiel: dierenvrienden zijn woest

De dierenambulance in Tiel wordt overspoeld met reacties van dierenvrienden na een bericht op Facebook. Zondag werden vijf chihuahua’s gevonden op een veldje bij de Teisterbantlaan. De diertjes waren gedumpt.

Of het een tandje minder kan, vraagt de dierenambulance nu op Facebook aan alle mensen die contact hebben gezocht. “Lieve meelevende Facebook-vrienden. Bel ons alstublieft niet meer, of u moet de gouden tip hebben waar ze vandaan komen,” luidt de oproep.

Wel gechipt, niet geregistreerd

Dat is vooralsnog namelijk een raadsel: de hondjes zijn gechipt, maar staan niet geregistreerd. Ze maken het ondanks alles goed en over twee weken gaat de dierenambulance op zoek naar nieuwe baasjes. Uit de de stormvloed aan reacties blijkt dat dát waarschijnlijk snel geregeld zal zijn.

Ook al zien medewerkers van de dierenambulance regelmatig gedumpte dieren, de verbijstering wordt er niet minder door. “Wie moest deze hondjes ineens kwijt? Waarom niet gewoon ons of het asiel bellen en zoeken naar een oplossing in plaats van dumpen”, vragen ze zich af.

Mensen die mogelijk meer weten over de herkomst van de chihuahua’s of in de nacht van zaterdag op zondag iets hebben gezien rond de Teisterbantlaan, kunnen contact opnemen met de dierenambulance. Het telefoonnummer is 0344-627071.