Politiek

Deze brievenbussticker moet ongewenste anti-abortusreclame tegenhouden

Een brievenbussticker met daarop ‘Ja voor de keuze’ en ‘Nee tegen anti-abortusreclame’ moet folders over anti-abortus tegenhouden. De reclamefolders worden in november in elke Nederlandse brievenbus gegooid door het Platform Zorg voor Leven.

De flyer wordt verspreid tijdens de Week van het Leven van 11 tot 16 oktober. Er staat onder andere op dat er ieder jaar 30.000 abortussen plaatsvinden.

Eerste sticker overhandigd

De eerste NEE-sticker is overhandigd aan minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking). ”Vrouwen en meisjes moeten de rust hebben om een eigen afweging te maken rond abortus,” reageert ze. “Dat zijn moeilijke medisch-ethische kwesties in de persoonlijke levenssfeer. Vrijheid van meningsuiting is een recht, maar is het nódig om het te doen?” Vraagt de minister zich af

Directeur Humanistisch Verbond Christa Compas vertelt dat de folders zorgen voor alleen maar extra schuldgevoel rond abortus. “Het overgrote deel van de vrouwen staat achter hun eigen keuze en weet heel goed welke mogelijkheden er zijn,” vertelt ze. De anti-abortussticker kost een euro per stuk.

Lees ook: Anti-abortusdemonstranten bij kliniek “uitermate intimiderend” voor zwangere vrouwen