Sport

Ajax-speler Daley Blind heeft een ontstoken hartspier

Daley Blind heeft een hartspierontsteking, meldt zijn voetbalclub Ajax zaterdag. De verdediger had vorige week tijdens de wedstrijd tegen Valencia kort last van duizeligheid en is daarna uitgebreid medisch onderzocht.

Een hartspierontsteking wordt volgens de Hartstichting meestal veroorzaakt door een virus. Iemand met een ontstoken hartspier krijgt vaak last van symptomen die op griep lijken, zoals koorts en spierpijn. De infectie geneest in de meeste gevallen spontaan, maar soms zijn er medicijnen nodig.

Preventieve defibrillator

Bij Blind is vrijdag preventief een subcutane ICD geplaatst. Dat is een defibrillator die onder de huid wordt aangebracht. Het apparaatje geeft bij gevaarlijke hartritmestoornissen een schok om het normale hartritme te herstellen. Hiermee kan een hartstilstand voorkomen worden, aldus de Hartstichting.

Door deze ingreep kan de Ajax-speler begin januari niet mee met de selectie op trainingskamp. Hij zal in Amsterdam aan zijn herstel werken. Blind spreekt op Instagram zijn dank uit voor alle steunbetuigingen die hij heeft gekregen. Hij zegt ook dat hij zich op dit moment weer goed voelt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you all! ??

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley) op 21 Dec 2019 om 4:06 (PST)