112

Cruiseschip geëvacueerd na botsing op de Waal

Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle passagiers van het cruiseschip gehaald dat midden op de Waal ligt na een botsing. Er waren 240 mensen aan boord, 160 passagiers en 80 bemanningsleden. De bemanning blijft aan boord. De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla botste rond 4.00 uur tegen een vrachtschip geladen met auto’s. Er was brand op het passagiersschip maar die was snel onder controle.

Geschrokken

Volgens de veiligheidsregio zijn de passagiers geschrokken, maar zijn er geen gewonden. Het cruiseschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Daardoor is een gat in de romp van het schip ontstaan en brak brand uit. Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan.

Treinverkeer stilgelegd

Het treinverkeer is uit voorzorg stilgelegd, de pijler moet worden gecontroleerd. ProRail verwacht dat het treinverkeer woensdag hinder zal ondervinden van het incident.

ANP
Beeld: Persbureau Heitink