Misdaad

Politie waarschuwt: 'Criminele groep zit achter babbeltruc met bloedprikken'

De politie vermoedt dat een criminele groep achter een aantal babbeltrucs zit waarbij de daders zich voordoen als verplegers die bloed komen prikken. Bij de slachtoffers wordt daadwerkelijk bloed afgenomen en tegelijk worden ze beroofd van hun geld.

Inmiddels zijn er vijf gevallen bekend waarbij ouderen het slachtoffer zijn geworden van de babbeltruc met bloedprikken. In Delft werd er zelfs van tevoren gebeld op om een ‘prikafspraak’ te maken, zegt de politie.

Lees ook: Ook 90-jarige man uit Eindhoven slachtoffer nepbloedprikkers: bloed weg, geld weg

Niet eerder voorgekomen

Volgens een politiewoordvoerder gaat het vermoedelijk om één groep, “die in wisselende samenstelling opereert”. Ze zegt dat deze babbeltruc niet eerder is voorgekomen en verder gaat dan andere methoden, “omdat de lichamelijke integriteit wordt aangetast”.

Lees ook: Bizarre babbeltruc: nepverplegers prikken echt bloed en beroven ouderen

Voor zover bekend zijn er berovingen geweest in Utrecht, Delft en Eindhoven. De politie onderzoekt of ook op andere plekken ouderen op dezelfde wijze slachtoffer zijn geworden. Volgens de woordvoerder lijkt de groep “een landelijk karakter” te hebben.

Bent u of kent u een slachtoffer van deze nieuwe bloedprikbabbeltruc? Wij horen graag je verhaal. Je kan contact met ons opnemen via onze tiplijn 020–800 7777 of via hart@talpanetwork.com.