Weer & Verkeer

Creatieve manieren om ov-staking te mijden volgens Twitter

In grote delen van Nederland leggen trein-, tram- en bus personeel dinsdag het werk 24 uur lang neer. Reden is het uitblijven van een akkoord over de pensioen. De staking heeft grote gevolgen voor werknemers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Zij moeten nu andere wegen zoeken om op tijd op kantoor te komen.

Hart van Nederland deed maandagochtend een oproep met de vraag of zij al een creatieve manier hebben gevonden om dinsdag op de plaats van bestemming te komen. De oproep leidde tot een stroom aan reacties met de meest uiteenlopende alternatieven.

Zo schrijft Lammert de Bruin op Twitter een wilde draak te hebben gevangen en getemd, die hij op weg naar zijn werk wil leren vliegen. “We zullen morgen zien of het werkt”. Volgens een andere twitteraar een prima idee voor Efteling-medewerkers om bij het attractiepark te komen.

Efteling haakt daarop in door De Bruin een persoonlijk vliegticket aan te bieden voor een “vliegensvlug retourtje heen en weer” met Fakir Airlines. Het professioneel uitziende vliegticket is voorzien van een heus logo van het befaamde Efteling-figuur en de gekscherende slogan “Fluitend van A naar Efteling”.

Ook andere twitteraars zoeken naar alternatief vervoer in het luchtruim. Zo schrijft Rutger een unicorn te hebben gekaapt die hem morgen over de A4 heen vliegt. Sunita heeft haar bezem opgepoetst “zodat ik erop kan vliegen zonder dat die gekke onverwachte bochten maakt” en Provie wordt naar eigen zeggen met een katapult door zijn buurman naar het werk geschoten.