112

Collega's overleden verkeersregelaar Bert vormen grote erehaag

Afgelopen zondagochtend overleed verkeersregelaar Bert (68) in Rotterdam aan zijn verwondingen na een ongeluk. Zijn collega’s vormen komende zaterdag een grote erehaag als Bert wordt begraven.

Jessica, coördinator van de verkeersregelaars in Hellevoetsluis, was niet zelf bij het ongeluk aanwezig dit weekend. ”Toen ik het hoorde, ben ik direct in de auto gesprongen om mijn collega’s te assisteren. Bert was buiten bewustzijn en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Ik ben toen naar zijn woning gereden, maar er was niemand thuis”, vertelt Jessica aangedaan.

Via de buren hebben ze uiteindelijk contact kunnen leggen met de familie. ”Vervolgens is Bert met spoed van het ziekenhuis in Dirksland naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Daar is hij zondagochtend aan zijn verwondingen overleden.”

Stopteken

Volgens collega’s was er een tractorrijder betrokken bij het ongeluk, die een stopteken negeerde. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk nog. Jessica vertelt dat er een speciaal eerbetoon voor Bert zaterdag plaatsvindt. ”Zaterdag vormen zijn collega verkeersregelaars samen een erehaag met motorclub Bikers for Special Rides. Bert was namelijk zelf fanatiek motorrijder en bij ritten van de motorclub regelde hij het verkeer voor hen. Hij stond altijd voor iedereen klaar.”

Zaterdag om 09.00 wordt er verzameld bij de begraafplaats aan de Stoofweg in Hellevoetsluis. Vervolgens vertrekt de stoet naar Rotterdam-Zuid, waar de begrafenis plaatsvindt.