112

Dief jat volle collectebussen met geld voor zieke kinderen en voedselbank Waalwijk

In een kringloopwinkel aan de Grotestraat in Waalwijk zijn vrijdagnacht niet alleen een kassa, maar ook drie volle collectebussen gestolen. Een van de drie collectebussen was bedoeld voor zieke kinderen. “Dat de kassa is gestolen, is al erg genoeg. Maar een collectebus voor zieke kinderen stelen, snap ik echt niet”, laat Morena, vrijwilliger van de winkel weten aan Omroep Brabant.

De kringloopwinkel heeft drie collectebussen waar men het hele jaar door geld kan doneren. Met Kerst worden deze bussen dan aan het goede doel gegeven. Een van de bussen stond er voor zieke kinderen, de andere twee voor de voedselbank.

Collectebussen in afgesloten kluisje

“Bijna iedereen gooit er wel wat in. Ik vraag het ook altijd aan iedere klant en dan uiteindelijk krijg je dit. Ik vind het echt een stap te ver”, vertelt Morena. De kassa en de collectebussen lagen in een afgesloten kluisje. Volgens Morena zijn er verder geen spullen uit de winkel gestolen.

“Ik snap eigenlijk niet dat ze inbreken in een kringloopwinkel. Ik bedoel, het is geen goudmijn. Het lijkt alsof ze wisten waar ze moesten zijn”, vervolgt Morena. Toch gaan de vrijwilligers niet bij de pakken neer zitten. “We willen hoe dan ook wat voor de goede doelen doen”, besluit Morena.

Beeld: Google streetview