Dieren

Circushond Bella spoorloos verdwenen van circusterrein in Maasbracht

Al bijna een week wordt circushond Bella vermist. Het vuilnisbakkenras, een kruising tussen een chihuahua en een Jackrussellterriër, verdween afgelopen maandag vanaf het circusterrein van Circus Barani in Maasbracht.

“Mijn zoon belde dat hij in de caravan was geweest en dat Bella naar buiten is gelopen. Vervolgens is de hond niet teruggekomen”, vertelt circusdirecteur Robert Zinnecker. Hij voert een clownsact op met vijf honden, waarbij Bella een belangrijke rol heeft. De act dreigde door de vermissing in het water te vallen, maar kan inmiddels toch doorgaan: de hond wordt noodgedwongen vervangen door een konijn.

Mogelijk gestolen in Maasbracht

Zinnecker houdt er ernstig rekening mee dat de circushond is gestolen. “We hebben met speurhonden gezocht, maar het spoor hield ineens op bij een inrit van een boerderij,” zegt hij. Ook heeft de circusdirecteur al een mogelijke verdachte op het oog. “Ik zag een vreemde meneer met orthopedische schoenen en hij was aan het lonken met Bella. Hij kwam bijna elke dag langs.”

Extra urgent

De onzekerheid over het lot van Bella komt hard aan bij de familie. “Haar vermissing doet gewoon pijn. Ik ben boos op degene die het heeft gedaan. Ik ben ook verdrietig.” De vermissing van Bella is extra urgent, omdat het circus zondagavond al weer verder trekt naar een volgende locatie. Tot die tijd blijft de circusfamilie actief flyeren, in de hoop dat de hond op tijd weer wordt gevonden.