Misdaad

Chauffeur (56) die geel hesje doodreed bij Belgische grens opgepakt

Een 56-jarige man uit het Brabantse Dongen is zaterdagavond laat opgepakt, omdat hij met zijn vrachtwagen een demonstrant in een geel hesje zou hebben doodgereden. Dat gebeurde tijdens een demonstratie net over de grens bij Maastricht. Het Openbaar Ministerie in Luik heeft dat zondag bevestigd.

De vrachtwagen van de man werd eerder al gevonden in de regio Tilburg. Hij stond op een parkeerplaats, mogelijk bij een bedrijf. De Nederlandse politie heeft daar zaterdag onderzoek gedaan, dat tegen de avond was afgerond.

De Nederlandse politie had de man al een paar uur in het vizier, maar wachtte op het officiële Europees aanhoudingsverzoek van België. Dat liet enige tijd op zich wachten. Volgens een woordvoerster zit de man vast in Nederland en wordt hij in de loop van de dag verhoord. België heeft gevraagd om overlevering van de man. Als hij daarmee instemt, is hij in de loop van volgende week in België. Als hij weigert, moet een rechter beslissen en duurt het iets langer.

Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg tussen Luik en Maastricht.

 

ANP