112

Vuurzee verzwelgt tientallen caravans en oldtimers in Oeffelt

Daar gaat je vakantie… Bij een grote brand in een caravanstalling in het Brabantse Oeffelt zijn vrijdagochtend een groot aantal caravans en oldtimers afgefikt.

Vanwege de brand en de rookontwikkeling is een NL-alert gestuurd naar omwonenden. Over slachtoffers is niets bekend.

Op beelden is te zien dat de loods in lichterlaaie staat. De brand is inmiddels onder controle en de brandweer laat het gecontroleerd uitbranden. De loods is niet meer te redden. Zover nu bekend is er geen sprake van brandstichting, meldt de politie.

Huilende vrouw is caravan kwijt

Op de website van de stalling staat dat er plek is voor ongeveer duizend plekken. Hoeveel daarvan er bezet waren is onduidelijk. Volgens de Gelderlander stond er vorige week nog een rij campers, teruggebracht na de herfstvakantie, te wachten voor de stalling.

De krant meldt dat verschillende caravaneigenaren op de brand zijn afgekomen. Een mevrouw staat erbij te huilen. Waarschijnlijk heeft haar 47-jaar oude klapcaravan de vuurzee niet overleefd.

Mensen in de omgeving van de grote brand, kunnen mogelijk roetvlokken en roetdeeltjes vinden die zijn neergekomen. De politie meldt dat die met water en zeep verwijderd kunnen worden. Het is geen asbest, verzekert de politie.

Beeld: SQ Vision