112

Caravans branden af vlak voor zonnig paasweekend: 'alles wat lief is, is weg'

”Wat lief is, is weg”, zegt Con Bomen verslagen. Zijn caravan is een van de twee caravans die vrijdagochtend in vlammen is opgegaan op een camping in Oisterwijk. Het was vanochtend ruw wakker worden voor de campinggast. ”Er was geen reden meer aan. ”

”Ik ben vanmorgen om 04.30 uur gebeld dat mijn caravan in brand stond, toen ik niet veel later hier aankwam was het kwaad als geschiet”, vertelt Con verder. Er is niets meer van over. Wat lief is, is weg.”

Overgeslagen naar andere caravan

Ook de eigenaar van de camping, Ernst Jonkers werd vanmorgen wakker gebeld naar aanleiding van de brand. ”Om 04.15 uur werd ik wakker gebeld door een campinggast die mij wist te vertellen dat er caravan goed in de brand stond, daarvan is weinig meer van over.”

Lees ook: Caravans op camping in Oisterwijk verwoest door brand

Volgens de hulpdiensten is de brand begonnen in het keukentje van de caravan. ”We weten dat nog niet zeker, maar door de brand is een voortent van een andere caravan ook in brand gevlogen”, vertelt Jonkers verder. ”In die caravan sliepen nog wel mensen, die zijn gelukkig met de schrik vrij gekomen.”

Twee andere caravans raakten zwaar beschadigd de overige gasten zijn ook aardig geschrokken door de gebeurtenis.