Misdaad

Voormalige oppasser verslagen door dood Megan: 'Er zijn geen woorden voor'

De buurvrouw van de 15-jarige Megan, het meisje dat maandag werd doodgestoken in haar ouderlijk huis in Breda, reageert verslagen op het nieuws. “Ik ben er kapot van,” zo vertelt de voormalige oppasser tegen Hart van Nederland. “Zoiets verwacht je niet. Er zijn geen woorden voor”

“Ik heb bijna niet geslapen. Het feit dat het een gewelddadige dood is, dat is afschuwelijk. Dat wens je geen enkele ouder toe”, vertelt de buurvrouw.

‘Heel rustig en lief meisje’

Ze omschrijft Megan als “een heel rustig en lief meisje”. Als directe buurvrouw heeft ze vroeger vaak op Megan gepast als haar moeder de deur uit ging. “Toen was het altijd een rustig kind, maar ze is eigenlijk altijd rustig gebleven.”

Lees ook: Doodgestoken Megan (15) uit Breda en verdachte kenden elkaar

Over de verdachte van de steekpartij, een 16-jarige jongen, is nog weinig bekend. Volgens vrienden gaat het om de vriend van Megan. Die zou extreem jaloers gedrag vertonen en het meisje hebben verboden om contact te hebben met andere jongens. De buurvrouw vermoedt hem ooit ontmoet te hebben op een verjaardag. “Maar kennen? Nee.”

Voor het huis van Megan en haar moeder liggen bloemen en branden kaarsjes. Op de school van het meisje hangt de vlag halfstok en is een speciale gedenkplek ingericht. Wijkbewoners kunnen dinsdag in gesprek de politie en de gemeente Breda.