Misdaad

Buurtgenoten vermoorde vrouw Kerkrade: 'Ze was de laatste dagen heel bang'

Buurtgenoten van de vrouw (42) die in Kerkrade – vermoedelijk door haar ex – werd vermoord, raken niet uitgepraat over het drama. Ze vertellen dat ze nota bene een straatverbod tegen haar ex had, dat hij constant aan zijn laars lapte.

Het slachtoffer zou daar ook steeds melding van maken bij de politie, maar toch voorkwam niemand dat ze uiteindelijk op vreselijke wijze om het leven kwam. Een familielid vertelde vlak na de steekpartij bovendien aan Hart van Nederland dat de verdachte eerder is veroordeeld voor moord en tbs zou hebben, maar daar kan Justitie in verband met het onderzoek niet op reageren.

Lees ook: Verdachte fatale steekpartij Kerkrade kocht moordwapen mogelijk onderweg bij buurtsuper

“Hij bedreigt mij zo en ik heb het gevoel dat hij mij echt iets gaat aandoen’, dat heeft ze tegen mij en mijn zoon gezegd”, vertelt een buurman. “Als je toch zo bang bent voor een persoon en je meldt dat steeds bij de politie, doe er dan wat aan! Doe dan wat! Nu zie je wat er gebeurt, dat is toch te schandalig voor woorden!”, roept een buurtbewoonster in tranen.

De politie laat weten druk bezig te zijn met het onderzoek rond deze moord. “We snappen heel goed dat er heel veel vragen leven, met name in de wijk zelf en in heel Kerkrade, maar we vragen toch de mensen om ons de tijd te geven. We willen zorgvuldig en goed politieonderzoek doen, waarbij we uitgaan van feiten en niet op geruchten gaan reageren.