112

Buurtbewoners zamelen geld in voor waardig afscheid overleden meisje (5) Brunssum

Buurtbewoners zijn een inzamelingsactie gestart om het 5-jarige meisje, dat dinsdag aan haar verwondingen overleed na een flatbrand in Brunssum, een waardig afscheid te geven. De kleren van het meisje vatten zaterdagavond vlam, toen ze dicht langs een kaars liep. Ze liep ernstige brandwonden op en overleed later in het ziekenhuis.

Theo Senden is een van de initiatiefnemers van de actie. Hij was met zijn zoons in de buurt aan het werk toen het drama zich voltrok. “We hoorden opeens een noodkreet en zijn daarheen gerend”, vertelt hij tegen 1Limburg. Bij de flat zien ze de ernstig gewonde moeder van het meisje op het balkon staan.

Deur in het slot

Samen met andere buurtbewoners redt hij de vrouw van het balkon. Maar daarna valt de deur van de brandende woning in het slot, waardoor ze niet op tijd bij de kleuter kunnen komen. “We hebben de deur ingetrapt om het meisje naar buiten te halen”, zegt Senden. Helaas, het mocht niet meer baten.

Lees ook: Meisje van 5 zwaargewond na brand in flat Brunssum

Om het meisje een waardig afscheid te geven, is hij de inzamelingsactie gestart. “Door een vreselijk ongeval met ernstige brandwonden. Heb je met moed en kracht gestreden. Helaas ging het niet meer. En ben je vanmiddag overleden aan je verwondingen,” schrijft Steden bij een oproep op Facebook. “We hopen dat je in de hemel het kinderparadijs wel mag beleven.”