Misdaad

Dorp Hengelo reageert geschokt op dood echtpaar: 'Niks van meegekregen'

In het Gelderse Hengelo zijn buurtbewoners erg geschrokken van het misdrijf met dodelijke afloop maandagochtend. Zij bevestigen tegenover Hart van Nederland dat het om een gezin ging met twee kinderen. De politie bevestigt dat de verdachte een zoon is van het echtpaar.

Twee overburen laten weten dat ze niks meegekregen van wat er zich in de vroege ochtend allemaal heeft afgespeeld. ”Nee, helemaal niks. Mijn dochter trok vanochtend de gordijnen open omdat ze moest gaan werken en toen zei ze dat er allemaal politie voor de deur stond. Toen zagen we het pas”, laat een geschokte buurbewoonster weten.

Sociaal actief in Hengelo

De omgekomen man hield van fietsen en hij was bij toerclub Keiaosers actief. Samen met een groep fietsten de toerclub samen in het weekend. ”Het was een hele behulpzame, geliefde man. Altijd positief en vrolijk. Hij had een grafisch ontwerpbedrijf en hielp ons met het maken van  folders en t-shirts voor de toerclub. We zijn verdrietig en in shock door dit nieuws”, laat John Hoebink van toerclub Keiaosers bedroefd weten.

Lees ook: Twee doden zijn een echtpaar, politie arresteert zoon 

Volgens de buurtbewoners ging het om een stel dat erg sociaal was. ”Als ze hier met de auto reden dan zwaaiden ze en we maakten weleens een praatje.” Ook waren ze actief bij de buurtvereniging en deed het echtpaar daar vrijwilligerswerk.

Maandagochtend werden de lichamen van het echtpaar gevonden. De zoon werd opgepakt toen hij zich gewond meldde bij een ziekenhuis. De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het misdrijf.

Bijeenkomst voor buren

Ook burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst, waar Hengelo bij hoort, ziet dat de gebeurtenis een enorme impact heeft op de buurtbewoners. “Een vreselijk bericht. Het is niet te bevatten dat mensen zo uit het leven zijn weggerukt”, zegt ze. “Een grote klap voor familie, vrienden en onze gemeenschap.”

Buren van het gedode echtpaar kunnen maandag samenkomen om “verdriet en gevoelens te delen”, vertelt de burgemeester. De gemeente bezorgt de uitnodigingen voor de besloten bijeenkomst aan huis.

Redactie/ANP