112

Burgemeester Den Haag zelf in bestuur dat 'onafhankelijk onderzoek' doet naar verwoestend vreugdevuur

Den Haag maakte vrijdag bekend dat niet de gemeente maar het onafhankelijke Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de evaluatie naar het totaal uit de hand gelopen vreugdevuur in Scheveningen voor haar rekening zal nemen. Nu blijkt dat de burgemeester van Den Haag, Paulien Krikke, zelf in dat bestuur zit.

Omroep West ontdekte op de website van het IVF dat Krikke een van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s is waaruit het bestuur bestaat. Ze zit weliswaar niet in het dagelijks bestuur, maar veel lokale politici zetten vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de evaluatie van het IFV. Zo twittert Arnoud van Doorn, fractievoorzitter van Partij van de Eenheid: “Het moet niet gekker worden. Burgemeester Krikke wil een onderzoek naar o.a. haar eigen handelen laten uitvoeren door een organisatie waarbij ze zelf in het bestuur zit.”

Lees ook: Scheveningen zwartgeblakerd na uit de hand gelopen vreugdevuur

Tijdens de jaarwisseling laaide een vreugdevuur op het winderige strand van Scheveningen zo hoog op dat er een vonkenregen boven de kustplaats ontstond, met veel schade aan onder meer huizen en auto’s als gevolg.