112

Burgemeester Midden-Groningen: 'Het raakt mij diep in de kern van het bestaan'

Zowel het bedrijf waar de twee slachtoffers werkten, als de burgemeester van Midden-Groningen hebben op de bioscoopmoord gereageerd. In een verklaring op de website van Gom Hospitality in Groningen laten ze weten dat het inderdaad om collega’s van het bedrijf gaat.

“De gebeurtenissen van zaterdag komen als een schok voor ons allen”, schrijft het bedrijf. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden, maar uiteraard ook naar de naaste collega’s van de slachtoffers.”

Lees ook: Dubbele bioscoopmoord: politie schiet verdachte neer bij aanhouding

‘Ontzetting en afschuw’

Ook de burgemeester van Midden-Groningen spreekt zich uit na het incident van zaterdag. “Met ontzetting en afschuw heb ik kennisgenomen dat twee inwoners van Slochteren zaterdag 26 oktober als dodelijk slachtoffer betrokken zijn geraakt bij een misdrijf in een bioscoop in Groningen.”

“Het raakt mij en vooral ook de nabestaanden diep in de kern van het bestaan. Een dochter en een zoon verliezen plotseling hun ouders, ouders verliezen hun kinderen, maar ook andere familieleden verliezen hun dierbaren. De inwoners van Slochteren zien zich geconfronteerd met het ruw ontvallen van hun dorpsgenoten. Ik wil hen bijstaan in het verwerken hiervan.”

Burgemeester Hoogendoorn zal zondagmiddag om 16.00 uur aanwezig zijn in de Edsersheerd, Stichtingslaan 2 in Slochteren. Hij hoopt hier met zoveel mogelijk buurtgenoten in gesprek te kunnen gaan.