Dieren

Brutale wasbeer dringt woning binnen via kattenluikje en eet zijn buikje rond

Een brutaal wasbeertje heeft zich vorige week in een woning in het Drentse Zwartemeer tegoed gedaan aan kattenvoer en fruit. Het dier kroop via het kattenluikje de woning binnen, om vervolgens zijn buikje rond te eten.

De bewoners van het huis alarmeerden daarop de dierenambulance. “Na het plaatsen van een vangkooi is uiteindelijk op de tweede avond de wasbeer gevangen. Hij werd gelokt met lekker fruit in de kooi wat hij dus niet kon weerstaan”, aldus de dierenambulance op Facebook.

Roofdier

De dierenambulance waarschuwt mensen om een wasbeer niet zelf buiten de deur te zetten als deze zijn intrek heeft genomen in hun woning. “De wasbeer is ook een roofdier en zeker niet eentje om zonder (speciale) handschoenen aan te pakken. Ook onze gast bleek een ochtendhumeur te hebben en kon zeer onaangenaam uithalen.”

Het wasbeertje is inmiddels overgedragen aan Stichting AAP, die gevangen wasberen opvangt.

Ontsnapt in het wild

Wasberen komen oorspronkelijk alleen voor in Noord-Amerika. In de jaren dertig is het dier voor de pelsdierfokkerij ingevoerd in Europa en ontsnapt in het wild. In Nederland wordt de wasbeer incidenteel waargenomen, aldus de dierenambulance.