112

Brutale criminelen proberen 'subtiel' juwelierswinkel in Zeist binnen te komen

Twee mannen hebben zondagochtend, in alle vroegte, geprobeerd om een juwelierswinkel binnen te komen in Zeist. De daders zijn brutaal genoeg om geheel onherkenbaar over de Slotlaan in de Utrechtse plaats te lopen.

Het duo komt rond 06:30 aanlopen, het is dan al geheel licht en aangezien de winkel zich bevindt in een doorlopende winkelstraat, is het best een gewaagde actie te noemen. Als de mannen voor de gevel van de winkel staan zetten ze een grote zwarte tas neer en gaan ze te werk.

Sloophamer

In die tas zitten verschillende stukken gereedschap die ze willen gebruiken om binnen te komen. Als het zelfs niet lukt met een sloophamer geven ze het op. In twee minuten tijd hebben de daders flinke schade toegebracht aan het pand en aan het rolluik maar binnen komen doen ze niet.

Ze staken hun pogingen en lopen verder de winkelstraat in. Omdat de mannen niet in de winkel zijn gekomen is er niets buit gemaakt.

Tegenover RTV Utrecht vertelt juwelier Nic Rodewijk: ”Ik lag nog te slapen toen ik werd gewekt door een door harde klappen. Toen ik uit mijn bed sprong en uit het raam keek zag ik dat de rolluik van mijn winkel was beschadigd”. Van de daders heeft hij niets gezien, die waren toen al weer gevlogen.

Beeld: Juwelier Rodewijk