Misdaad

Broers Armin en Arash horen vandaag waarschijnlijk straf voor mishandelen Praagse ober

Armin N. en zijn broer Arash N. horen waarschijnlijk dinsdag of en zo ja hoe lang ze de cel in moeten voor het mishandelen van een ober in Praag. Ze moeten dan opnieuw in de rechtbank in de Tsjechische hoofdstad verschijnen.

Dinsdag wordt onder meer door een arts het letsel van de ober besproken en waarschijnlijk doet de rechtbank daarna direct uitspraak. Armin (29) en Arash (32) hangt een celstraf van tussen de 10 en 18 jaar boven het hoofd. Ze worden verdacht van poging tot moord.

Afgetuigd

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen mot met de manager van restaurant Polpo omdat ze op het terras bier dronken dat ze zelf hadden meegenomen. Die ruzie liep uit de hand.

Lees ook: Mishandelaar Praagse ober biedt ober én Nederland excuses aan

De toegesnelde Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep. Nog altijd heeft hij last van zijn verwondingen. De broers hebben de ober eerder hun excuses aangeboden.

Vitek eist een schadevergoeding van 100.000 euro. Dinsdag werd bekend dat Armin via zijn advocaat inmiddels een begin heeft gemaakt met betalen door 2000 euro over te maken.

Lees ook: Broers hebben veel spijt mishandeling ober

Grote verontwaardiging

 

Van het gevecht zijn beelden op internet verschenen. Die zorgden voor grote verontwaardiging in zowel Nederland als Tsjechië. De vriendengroep werd op het vliegveld in Praag gearresteerd.

De broers speelden volgens de aanklager de hoofdrol in de vechtpartij. Van de groep kregen er drie voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen gingen vrijuit omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.