Opmerkelijk

Bye bye, zwaai zwaai: Brexit in januari, uitzwaaifeest alsnog in februari

De Britse premier Johnson heeft een klinkende overwinning behaald bij de verkiezingen in Groot-Brittannië. En dat betekent sowieso één ding: hij wil de Brexit snel laten plaatsvinden. Nederland maakt zich ook op voor de Brexit, onder meer met een uitzwaaifeest.

“Het is gelukt, we hebben het gedaan. Geen mitsen, geen maren, Groot-Brittannië vertrekt op 31 januari uit de Europese Unie” aldus Johnson. Ondertussen is hier in Nederland de voorbereiding voor het inmiddels beroemde Brexit-uitzwaaifeest ‘Brexit aan Zee’ in volle gang. Alleen; de datum voor dat feest was vastgesteld op 29 februari 2020. Een maand nadat de Brexit zou moeten plaatsvinden, blijkt nu.

Op navraag van Hart van Nederland laat organisator Ron Toekook weten geen plannen te hebben om die datum aan te passen. “We zijn druk bezig met de vergunning. Zo’n aanvraag duurt gemiddeld acht weken, dus we laten het feest gewoon doorgaan in februari. Laten ze er nu maar eens voor gaan zorgen dat die Brexit echt gaat gebeuren” zegt Ron.

Brexit aan Zee ludiek initiatief

Brexit aan Zee is een ludiek initiatief op het strand van Wijk aan Zee waar duizenden mensen belangstelling voor tonen. Op de Facebook-pagina van de organisatie staat de teller bijna op 70.000 geïnteresseerden.

Tijdens het feest staan een zwaaimoment met alle bezoekers op het strand, muziek en foodtrucks met Europese specialiteiten op het programma. Ook is het de bedoeling dat er een grote tent komt te staan, zodat de bezoekers enigszins beschut staan. Dit doet de organisatie omdat het eind februari nog flink koud en guur kan zijn, zeker op het strand.

Lees ook: Brexit-uitzwaaifestival op strand Wijk aan Zee uitgesteld naar 2020