Dieren

Brandweer weet vermiste leguaan uit de boom te halen in Meerssen

We berichten wel eens over een kat in de boom die niet meer naar beneden durft, of een meeuw die vastzit in een boom of zelfs over een parachutist die ongelukkig terecht komt in een boom. Maar een leguaan die, na twee weken vermist te zijn, opduikt in een hoge boom is ook voor ons nieuw .

Het baasje van Tolla, zoals het reptiel heet, was maar wat blij toen hij dinsdagochtend een belletje kreeg: ‘zijn leguaan was eindelijk gevonden’. Het dier wist twee weken eerder te ontsnappen. De hagedisachtige zat hoog in een boom aan de Pastoor Arnold Somyasingel in het Limburgse Meerssen.

Een buurvrouw deed dinsdagochtend de ontdekking toen zij uit haar raam keek, en zag dat er een leguaan in de boom zat. De vrouw wist contact op te nemen met de politie, die op haar beurt contact op nam met de eigenaar van het dier.

‘De moeite waard’

Noël Ubags, de eigenaar van het reptiel, moest ook zelf naar boven om zijn huisdier uit de boom te plukken. ”Het is wat moeite maar dat heb ik er voor over, ik weet niet of ik ook zoveel moeite had gedaan als mijn vrouw in die boom zat”, grapt Noël.

Inmiddels zit de leguaan weer veilig in zijn hok in de achtertuin van zijn baasje. Het is maar goed ook dat hij vandaag is gevonden, de laatste paar weken was het voor een leguaan een goed klimaat om te overleven maar als het kouder en natter wordt dan kan het levensbedreigend zijn voor zijn soort.

Beeld: Track ’88