112

Brandende auto vol jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade binnen

Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft een 30-jarige man uit Brunssum aangehouden. Hij heeft zich om 6.00 gemeld bij het politiebureau in Heerlen. Het is niet bekend of hij de eigenaar van de auto is of wat zijn motief was.

In brand steken mislukt

Het incident gebeurde even na 05.00 uur aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet echt gelukt. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand is flink beschadigd en is afgezet.

Geen bedreigingen bekend

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Foto: Politie Limburg/Video: Track’88
ANP