112

'Branden teisteren panden Limburgse drugscrimineel, ook vrouw de pineut'

Er heeft wederom brand gewoed bij het bedrijf JS Cars in Brunssum dat luxe tweedehands auto’s verkoopt. Het zou gaan om de zaak van de vermeende Limburgse drugscrimineel Tony P, meldt De Limburger.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat de vlammen uit het pand slaan. Op 10 oktober werd het pand door iemand in de fik gezet, bevestigde de politie destijds.

Ook vrouw van drugscrimineel getroffen

Eind september verwoestte een vuurzee ook een zonnestudio in Roermond. De eigenaar van die studio is volgens De Limburger de vrouw van Tony P. Het pand was dusdanig beschadigd, dat het grotendeels gesloopt moest worden. Ook deze brand werd vermoedelijk aangestoken.

Lees ook: Grote brand verwoest zonnestudio Sun-Valley in Roermond

De politie heeft de link tussen de branden in Brunssum en Roermond ook gelegd. Op 10 oktober maakte zij bekend onderzoek te doen naar een verband tussen beide branden. Wat daar uit is gekomen, weet een woordvoerder zondagochtend nog niet.

Nieuwe brand ook aangestoken?

Bij de brand zondagochtend vroeg bij JS Cars kwam veel rook vrij. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Of de nieuwe brand ook is aangestoken, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Tony P., die in Kinrooi woont, zit sinds juni in België in de cel vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een internationale drugszaak.

Beeld: Track ’88