112

Grote brand geblust in gymzaal in Groningen

De brandweer in Groningen is zaterdagavond uitgerukt naar een uitslaande brand in een gymzaal naast een schoolgebouw in Groningen. De gymzaal kan als verloren worden beschouwd. Ook is het schoolgebouw beschadigd geraakt.

Het vuur brak rond 23.00 uur uit. Al snel werd er opgeschaald, omdat de brand bij aankomst van de hulpdiensten uitslaand was. Naast de brand in de gymzaal stond ook een gedeelte van de naastliggende basisschool in brand.

Rond middernacht was de brand onder controle. Wel is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met bluswerkzaamheden. Door die werkzaamheden heeft de school wel water schade opgelopen.

Meldingen kleine brandjes

Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Wel waren er die avond meerdere meldingen van andere kleine brandjes in de omgeving. Er wordt nog onderzocht of er een link tussen de kleine branden en deze brand.

Als het pand is afgekoeld gaan forensische onderzoekers van de politie de brand onderzoeken. De brandweer houdt sterk rekening met brandstichting. De school blijft in ieder geval tot komende woensdag gesloten.

Beeld: Persbureau Meter