Misdaad

Boze vader die organisator Willem in elkaar sloeg veroordeeld tot taakstraf

Een boze vader die de organisator van een jeugdvoetbaltoernooi ernstig heeft mishandeld, is door de politierechter veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 150 uur taakstraf.

Het gaat om Arie B. uit Hendrik ido Ambacht. Hij ging volledig door het lint omdat hij dacht dat slachtoffer Willem de Jong uit Zwijndrecht zijn dochter bij de keel had gegrepen.

Uit de kleedkamer

Het gebeurde allemaal vorig jaar, een paar dagen voor kerst. Willem was, als voorzitter van de Jeugdcommissie Gezamenlijke Zwijndrechtse Voetbalverenigingen (JGZV) op het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Daar haalde hij een meisje uit de kleedkamer omdat zij daar niet mocht zijn. De kleedkamer was alleen toegankelijk voor spelers. Omdat het meisje niet op de tribune wilde gaan zitten, stuurde hij haar de sporthal uit. Daarna was er weinig meer aan de hand. De zaak leek afgehandeld.

Toen Willem even later in scheidsrechterstenue de sporthal inliep omdat hij een wedstrijd moest gaan fluiten, werd hij uit het niets aangevallen. De vader van het meisje bleek naar de sporthal te zijn gekomen en sloeg en schopte op Willem in. Ook toen die al weerloos op de grond lag.

Nog altijd veel klachten

Hoewel ze er nog dagelijks mee bezig zijn, kijken ze uit naar de toekomst. De rechtszaak van vandaag moet de afsluiting zijn van een nare periode, waarin Willem lange tijd hartproblemen hield en regelmatig bij een psycholoog zat vanwege de impact die de mishandeling op hem heeft gehad. Nu gaat het allemaal wat beter, maar Willem is nog niet aan het werk.

En hoewel Willem tevreden is met de uitleg van de rechter had de straf van hem wel hoger mogen zijn.