112

Boze bestuurder slaat vrijwilligster (16) bewusteloos in Nijmegen

De politie is nog steeds op zoek naar de man die zaterdagmiddag in Nijmegen een jonge, vrijwillige verkeersregelaar bewusteloos heeft geslagen. Het 16-jarige meisje hielp bij een sportevenement toen een boze bestuurder eiste dat hij over het parcours mocht rijden. Hij gaf het meisje daarop een klap in het gezicht.

Op Instagram riep de zeer verontwaardigde politie de man op zich te melden. “Als je jezelf stoer genoeg vindt om als volwassen man een 16-jarig meisje neer te slaan, dan moet je ook zo stoer zijn om jezelf te verantwoorden bij de politie!”

View this post on Instagram

Sta je als 16 jarig meisje te helpen bij een triathlon evenement bij Lent /Nijmegen. Terwijl je de deelnemers de juiste kant op wijst, stopt er plotseling een auto bij je. Hoe kan dit? De auto rijdt op het parcours en hoort hier dus niet. Je spreekt de bestuurder netjes aan maar de bestuurder is boos. Hij MOET naar zijn visstek en kan daar nu niet komen. Hij is zo agressief dat hij het meisje een klap in het gezicht geeft. Meisje even buiten bewustzijn waardoor de bestuurder alsnog naar zijn favoriete visstek kon gaan. Of niet want we hebben hem niet meer kunnen vinden. Wanneer het meisje weer bij komt, gaat ze toch maar even naar de EHBO-post. Beschadigd netvlies en mogelijk een whiplash… Ze is voor verder onderzoek naar de huisartsenpost gebracht. Via deze weg roepen wij de bestuurder op om zich te melden bij de politie. Als jij jezelf stoer genoeg vindt om als volwassen man een 16 jarig meisje neer te slaan dan moet je ook zo stoer zijn om jezelf te verantwoorden bij de politie! Wij zien u graag verschijnen om uw kant van het verhaal te horen. Ook anderen, die het incident gezien hebben, verzoeken wij zich te melden bij de politie! 0900-8844 #politie #Nijmegen #trinijmegen #Lent #geweld #mishandeling #getuige #shameonyou #Spiegelwaal

A post shared by Wijkagenten Nijmegen Oost (@pol_wa_nijm_oost) on

Beschadigd netvlies en whiplash

De verkeersregelaar was even buiten bewustzijn. Later bleek dat ze een beschadigd netvlies had opgelopen en mogelijk ook een whiplash. De man was volgens de politie boos omdat hij door de afzetting niet bij zijn favoriete visstek kon komen. Toen het meisje hem aansprak, reed hij al een stuk over het parcours van de triathlon.

Het meisje, of haar familie, heeft nog geen aangifte gedaan, meldde een politiewoordvoerster zondagochtend. Maar als er tips of verklaringen binnenkomen, worden die uiteraard bekeken, zegt ze.

ANP