Politiek

Boeren negeren verbod en rijden met trekkers het Malieveld op

In Den Haag zijn tientallen boeren tegen de afspraken in het Malieveld opgereden. De politie grijpt tot nu toe niet in. Er zijn nog meer trekkers onderweg: na het protest tegen het RIVM in De Bilt rukken boeren nu massaal op richting de hofstad.

Rode kruizen genegeerd

Op de A12 is het heel druk met tractoren die richting Den Haag willen om daar te demonstreren. Rijkswaterstaat heeft de weg op verzoek van de politie Nootdorp afgesloten met rode kruizen boven de weg. Protesterende boeren hebben de rode kruisen echter massaal genegeerd. Politiewagens hebben de boeren tegengehouden. Ze worden weggeleid van de snelweg.

Ook op andere toegangswegen richting Den Haag, zoals de A4 en A44 staat het verkeer vast door grote aantallen tractoren. Voor de regio Den Haag geldt dan ook het advies de snelwegen rond de stad te mijden, aldus Rijkswaterstaat.

De boeren worden volgens de politie via afrit 5 op de A12 geleid naar het parkeerterrein van het Cars Jeans Stadion. Ze worden daarvandaan met pendelbussen naar de locatie gebracht waar ze kunnen demonstreren.

Pendelbussen

Een aantal boeren heeft geprobeerd via het strand in Scheveningen in Den Haag te komen. Zij zijn opgevangen door agenten en naar het beachstadion gebracht. Daar worden de demonstranten met pendelbussen naar de protestlocatie aan de Koekamp gebracht.

ANP/Redactie