Politiek

Boeren vertrekken weer na verrassingsprotest met trekkers bij Binnenhof

Boeren zijn dinsdagavond met tientallen trekkers naar het Binnenhof in Den Haag gereden. Ze stonden op het plein ervoor en werden tegengehouden door de politie en marechaussee. Inmiddels vertrekt de menigte weer.

Volgens de politie kan het nog wel even duren voordat alle boeren en trekkers zijn verdwenen, omdat er veel obstructies zijn rondom het Binnenhof.

Het boerenprotest was niet aangekondigd. Boeren bij het Binnenhof zeiden dat het idee voor de demonstratie in een opwelling is bedacht. Getuigen meldden dat het om zo’n 150 boeren ging. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om boeren uit Zuid-Holland die naar Den Haag zijn gereden.

Tractoren die op de tramrails stonden, zijn daar weggestuurd, maar verder verliep de demonstratie relatief rustig. De boeren hebben koffie uitgedeeld aan dienstdoende agenten en er werd overleg gevoerd tussen de politie en de demonstranten.

Aanleiding van het protest was de stikstof-spoedwet waarover wordt gestemd. Die wet met daarin maatregelen om de bouw weer op gang te krijgen, is dinsdagavond aangenomen door de Eerste Kamer.

Beeld: Regio15