Opmerkelijk

Behulpzame boeren trekken bus van HvNL-cameraman uit de blubber

Dat de boeren niet vies zijn van een helpende hand te bieden heeft een verslaggevingsteam van Hart van Nederland woensdagavond van dichtbij kunnen zien. De bus van een cameraman was blijven hangen in de drassige berm, maar actievoerende boeren wisten hem uit de nood te helpen.

Het team van Hart van Nederland was in de buurt van Zaltbommel om bij een van de laatste boerenacties van de dag te zijn. De boeren stonden met hun trekkers op een viaduct over de A2 om een statement te maken tegen het huidige stikstofbeleid van de regering.

Boeren al hele dag in de weer

De cameraman had zijn bus geparkeerd in de berm, maar de grond bleek in het koude vochtige weer zacht en drassig te zijn. Daar kwam hij achter toen hij wilde vertrekken en niet meer wegkwam.

Lees ook: Overzicht, foto’s en video’s van de acties van woensdag

Ondanks dat de boeren al sinds 04.00 uur vanochtend op pad waren, wilde ze de cameraman maar wat graag uit zijn benarde positie bevrijden. Met behulp van een trekker werd het busje zonder al teveel moeite uit het groen getrokken. Na afloop van de actie gingen de boeren weer naar huis: “Morgen weer werken.”