Dieren

Boa constrictor gedumpt in ondergrondse container Amsterdam

Bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi in Amsterdam-Noord is dinsdag een Boa constrictor gevonden. De Dierenhulpdienst Nederland heeft het dier opgevangen en laat weten dat het ernstig gewond is. De verwachting is dat de slang lang in een ondergrondse container heeft gelegen.

De Dierenhulpdienst Nederland laat op haar Facebookpagina weten dat de Boa een scheur in zijn onderkaak heeft en dat deze naar alle waarschijnlijkheid gebroken is. De hulpdienst heeft dinsdag gelijk de wond van het beestje uitgespoeld en antibiotica toegediend. Ze lieten toen weten dat het diertje het mogelijk niet overleeft.

In laten slapen

Woensdagochtend werd duidelijk dat de slang een gecompliceerde dubbele breuk heeft in zijn onderkaak en gebroken ribben over een deel van zijn lijfje. De verzorgster laat in een update op Facebook weten dat ze hebben besloten het beestje in te laten slapen.

“Tot die tijd heeft het dier sterke pijnstilling”, schrijft de verzorger van de Boa. “Die overigens uitstekend helpt. Hij wilde mij aanvallen bij het verzorgen.”

Lees verder na Facebookbericht

‘Heel erg bedankt’

“Voor de persoon die dit dier gedumpt heeft: heel erg bedankt! Dit dier had een redelijk goed leven kunnen krijgen als je één telefoontje had gepleegd!”, laat de Dierenhulpdienst in hun eerste bericht over de slang weten op hun Facebook. “Ik hoop dat je nooit meer een dier zal kopen want je bent het absoluut niet waard!”

Lees verder na Facebookbericht

Lees ook: Werknemer recyclingbedrijf vindt Koningspython in vaatwasser 

In een volgend berichtje laat de Dierenhulpdienst Nederland weten honderd euro uit te loven voor de gouden tip die leidt naar de eigenaar. Daarnaast schrijven ze, zodra ze weten wie het is, aangifte te gaan doen.

Boa constrictor

De Boa is tussen de 150 en 180 cm lang. Vanwege de slechte conditite waarin het diertje verkeerd verwacht de hulpdienst dat de slang al een tijdje in een ondergrondse container heeft gelegen voordat deze werd geleegd bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi in Amsterdam-Noord.

De Dierenhulpdienst looft een beloning van 500 euro uit voor de tip die leidt naar de eigenaar.