Misdaad

Bronnen melden: bloedprikbende is beruchte Utrechtse Romafamilie

De bloedprikbende die door het hele land ouderen berooft, is een beruchte Utrechtse Romafamilie. Dat melden ‘goed ingevoerde bronnen’ aan het AD. Op dit moment is de familie op de vlucht voor de politie.

Verschillende leden van de Romafamilie zouden actief zijn als nep-bloedprikkers. Met een smoes over een heersende griepepidemie praten ze zich binnen. Vervolgens nemen ze bloed af en gaan ze ervandoor met waardevolle spullen en geld.

Bloedprikbende bekend bij politie

De afgelopen weken zijn er uit het hele land tientallen meldingen binnengekomen over deze personen. Het gaat om zowel mannen als vrouwen, die werken in wisselende samenstellingen.

Lees ook: Dit zijn de slinkse bloedprikkers die geld van bejaarden aftroggelen

De groep is bekend bij de politie, maar toch is er nog niemand aangehouden. Sinds het tonen van camerabeelden zijn de verdachten op de vlucht voor de politie. Ze houden zich schuil uit angst te worden aangehouden, meldt het AD.

Geen normale babbeltruc

Volgens de politie gaat deze babbeltruc verder dan andere methoden, omdat ‘de lichamelijke integriteit wordt aangetast’. Ze benadrukte in het tv-programma Opsporing Verzocht dat instanties die echt bloed komen prikken altijd van tevoren een afspraak maken.

De politie heeft aangiften binnen over dit soort praktijken uit Eindhoven, Utrecht, Delft, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam en Goirle. Inmiddels zijn honderden tips over de bende binnengekomen.

Beeld: politie