112

Bezorgde vrienden starten grote zoekactie naar vermiste Loes uit Epe

Vrienden van de vermiste Loes van Triest uit Epe zijn zondag een grote zoekactie gestart naar hun 18-jarige vriendin. De tiener is vermist sinds de nacht van vrijdag op zaterdag en volgens de politie gaat het om een ‘urgente vermissing’. Dit betekent dat er andere middelen en meer mensen worden ingezet bij de zoektocht.

De vrienden van Loes zijn wanhopig en rijden rondjes door de omgeving in de hoop iets te vinden. “Ik ken haar al van jongs af aan van de korfbal. Loes is wel van de feestjes en komt weleens laat thuis, maar is wel een gehoorzaam meisje en zou altijd contact opnemen. Ik maak me wel zorgen, ik heb niet kunnen slapen”, aldus een teamgenootje.

Altijd vrolijk

Een schoolgenootje van Loes zag haar nog op het feestje. “Rond middernacht heb ik haar nog gezien en gedag gezegd, ze was vrolijk als altijd”, vertelt ze. “Ik maak me heel erg zorgen. Als ze dit zou horen zou ze meteen naar huis gaan, dat weet ik zeker.”

Lees ook: Loes (18) uit Epe vermist na feestje in Oene

Loes heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een feest in het dorp Oene bezocht. Iets voor 4.00 uur is ze op een elektrische fiets vertrokken richting Vaassen. In de buurt van de Deventerweg/Vloeddijk in Oene is ze voor het laatst gezien.

Zaterdagmiddag verscheen Loes niet op haar werk, wat voor haar niet gebruikelijk is, aldus de politie.

Camerabeelden

De politie vraagt mensen uit de omgeving om camerabeelden te delen. Bekenden van haar zijn zondag begonnen met een zoektocht. Ze zoeken onder meer in de omgeving waar zaterdagavond het feest was. Deze zoekactie staat los van wat de politie doet om haar te vinden.