Politiek

Belastingdienst gaat gedupeerden kinderopvangtoeslag persoonlijk helpen

De belastingdienst gaat vrijdag of zaterdag de gedupeerden van de afgelakte dossiers over de kinderopvangtoeslag bellen. Staatssecretaris Snel laat weten dat als de gedupeerden daar behoefte aan hebben er ook iemand langs komt om hun vragen te beantwoorden. “Daar hebben die ouders recht op”, meent de bewindsman.

De gedupeerden wilden weten waarom ze werden beschuldigd van fraude. Maar in plaats van antwoorden, kregen ze hele ordners vol zwart gelakte pagina’s. Volgens het ministerie van Financiën was dit nodig vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Lees ook: Woede en verbijstering over zwartgelakte dossiers kinderopvangtoeslag

Mooi verhaaltje

Eerder liet Renske Leijten van de SP al aan Hart van Nederland weten het verhaal van staatssecretaris Snel vooral weer een mooi verhaaltje te vinden. “Ik heb ook ouders gesproken die kopieën van andere mensen in hun dossier hebben die ze helemaal niet kennen”, vertelde ze destijds.

De manier waarop het nu is gedaan, met zwartgelakte pagina’s, is “natuurlijk gewoon slecht”. Maar volgens Snel was het de bedoeling zo snel mogelijk informatie te verstrekken. Met de belletjes en eventuele bezoeken hoopt Snel de gedupeerden dit keer beter te helpen.

ANP/Redactie