112

Bejaarde vrouw overleden (80) bij ongeval met doorrijder bij Doesburg, dader in beeld

Een van de inzittenden die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een ongeval op de N317 bij Doesburg is overleden. Het gaat om een 80-jarige vrouw. Bij het ongeluk is de bestuurder van een andere auto doorgereden.

De politie heeft inmiddels aangegeven dat er een dader in beeld is. De auto die mogelijk bij de aanrijding betrokken was, is gevonden is door de politie gevonden en in beslag genomen.

Opzettelijk

Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur bij de afrit Doesburg. De vier slachtoffers (twee vrouwen van 51 en 80 en twee mannen van 49 en 81 uit Velp) zaten in een auto. Volgens getuigen zou de auto door een donkerkleurige stationwagen van achteren zijn aangereden. Volgens de politie gebeurde dit zelfs opzettelijk. De auto raakte vervolgens van de weg en sloeg over de kop.

De man van 49 en de vrouw van 51 raakten lichtgewond. De 81-jarige man raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar.

Doorrijder

De bestuurder van de betrokken auto ging er vandoor in de richting van Doetinchem. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en gevonden brokstukken van de doorgereden auto veiliggesteld voor onderzoek.

Om een breder beeld te krijgen van het ongeluk vraagt de politie om dashcambeelden van andere weggebruikers op de N314. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich via 0900-8844 melden bij de politie. Ze vraagt getuigen zich te melden en wijst erop dat de auto van de doorrijder aan de voorkant flinke beschadigingen zal hebben.