112

Siebe (73) tegen de grond geslagen na aanspreken jongens op vuurwerk

De 73-jarige Siebe uit het Noord-Hollandse Andijk is zaterdagmiddag ernstig mishandeld nadat hij drie jongens had aangesproken op het afsteken van vuurwerk.

Siebe is nog altijd ontdaan van wat hem is overkomen zaterdag. “Ik ben getrapt, geslagen en gehengst. Ik heb er zeker last van, vooral van mijn ribben en ik adem heel moeilijk.” Siebe had al een vermoeden dat hem iets zou worden aangedaan. “Die ene jongen had al een blik in z’n ogen, ik dacht: die spoort niet”, zegt Siebe over een van de daders.

De daders staken vuurwerk af voor de deur van de woning van de man aan de Groteweid in Andijk. Omdat zijn katten daardoor van streek raakten, besloot de man naar buiten te gaan om de jongens hierop aan te spreken.

Toen Siebe de jongens vroeg om weg te gaan, kreeg de man uit het niets een harde klap in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel. Daarna kreeg de man meerdere trappen tegen zijn hoofd. Het drietal sloeg vervolgens op de vlucht.

Signalement

Siebe kon van twee van de drie daders een beperkt signalement geven. Het gaat om twee jongens met een blanke huidskleur. Beide jongens droegen donkere kleding. Een van hen heeft kort donker haar met een krul erin. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een normaal postuur en droeg een donkere jas tot aan zijn heupen.

De daders spraken accentloos Nederlands en zijn ongeveer 18 jaar oud. Na de mishandeling is het drietal over de Zorgvlietlaan weggerend in de richting van een steegje. Getuigen van de mishandeling worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.