112

Baby Mace werd geboren in de auto: 'De navelstreng zat om zijn nekje'

Baby Mace kwam eind april niet thuis of in een ziekenhuis ter wereld, maar in een auto aan de kant van de weg in Rotterdam. Als herinnering aan deze spannende en bijzondere geboorteplaats heeft de Provincie Zuid-Holland gisteren een hectometerbordje aan de kerngezonde Mace, zijn zusje Jazz (3) en trotse ouders uit Berkel en Rodenrijs overhandigd.

“Mijn vliezen waren al gebroken en mijn man en ik waren op weg naar het ziekenhuis toen ik mijn persweeën niet meer kon tegenhouden. Terwijl mijn man 112 belde zag ik het hoofdje van Mace al en besefte ik me dat ik toch echt in de auto zou gaan bevallen”, aldus moeder Nathalie die ondanks alle schrik en emotie haar hoofd er bij kon houden.

Navelstreng om z’n nekje

“Toen Mace werd geboren zagen mijn man en ik gelijk dat hij wat blauw zag en de navelstreng twee keer om zijn keel gewikkeld zat. Ik heb de navelstreng rondom zijn nekje gelijk verwijderd en daarna heb ik hem tot de ambulance kwam stevig vastgehouden en warm gehouden met een jas.”

Heerlijk mannetje

De ambulance was kort na het bizarre avontuur ter plaatse en heeft moeder en zoon naar het ziekenhuis gebracht. De kleine jongen is anderhalve week te vroeg geboren en heeft korte tijd in de couveuse gelegen. Inmiddels is hij in goede gezondheid weer thuis. “Mace is een heerlijk mannetje en onze dochter Jazz is stapelgek op haar kleine broertje. Afgelopen zaterdag zijn we met zijn allen teruggegaan naar de plek waar Mace is geboren, zo hebben we toch foto’s op de plek waar Mace is geboren.”