112

Baby belandt in Amersfoort tussen trein en perron

Een vrouw wilde op station Amersfoort met haar baby in een kinderwagen in een trein stappen, toen het vreselijk misging. Het kind zat kennelijk niet goed vast in de kinderwagen, dus toen de baby door haar moeder en een medepassagier in de trein werd getild, viel het tussen de trein en het perron op de rails.

Ooggetuige Marian vertelt aan het AD dat iedereen die het zag gebeuren, danig in paniek raakte en probeerde te voorkomen dat de trein zou gaan rijden: “Iedereen begon te schreeuwden en ik zag mensen in de trein op de ramen bonken”. De moeder, die geen Nederlands sprak, sprong zelf meteen achter het kind aan en gaf het aan Marian. Zover zij kon zien was de baby, die volgens haar rond de drie weken was, ongedeerd.

De twee zijn in een ambulance afgevoerd. Ooggetuigen kunnen hulp krijgen van Slachtofferhulp en de NS.

Hoogteverschil

Dergelijke ongelukken gebeuren gelukkig sporadisch, zegt een woordvoerder tegen de krant. “Het gaat om een trein met een treeplank en hoogteverschil. In de toekomst is de bedoeling dat alle treinen gelijk met het perron worden, maar zo ver zijn we nog niet. De huidige situatie leidt niet tot veel incidenten. We hopen dat het goed gaat met moeder en kind.”