Dieren

Baasje laat poes inslapen nadat deze beschoten is met buks

Poes Dikkertje Dap is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een schietincident op Urk. Het diertje was er zo erg aan toe dat baasje Alita Kramer samen met de dierenarts heeft besloten om de poes in te laten slapen.

Op Facebook laat Alita weten dat het diertje rond 19.00 uur is beschoten met een buks in de buurt van de Bethelkerk in het oude centrum van het vissersdorp. Toen de kat niet veel later weer thuis kwam leek het net of poes had gevochten. Om het zekere voor het onzekere te nemen besloot Alita röntgenfoto’s te laten maken van het dier.  Ze schrok van wat ze op de foto’s zag. De kogel had een van de ruggenwervels verbrijzeld.

“Toen de dierenarts de foto met het kogeltje en de verbrijzelde ruggenwervel liet zien, konden we het niet geloven,” laat Alita weten tegenover Omroep Flevoland. Ze kan zich voorstellen dat sommige mensen misschien overlast ervaren van de poezen en katten de buurt, maar om moedwillig op een dier te schieten gaat er bij haar niet in. Ze hoopt dat de dader spijt krijgt van zijn/haar daden.

Er wordt binnenkort aangifte gedaan van dierenmishandeling.