Dieren

Baasje doet aangifte na vuurwerk in anus van kater DJ Karel

Marga Smolders uit IJsselstein gaat aangifte doen bij de politie na de dood van haar kater. Het baasje vermoedt dat jongeren vuurwerk in het poepgat van het twee jaar oude beestje hebben gedaan. De anus van DJ Karel was voor een groot deel weggeschroeid en ook aan de darm van het dier was grote schade.

DJ Karel lag maandag na een aantal dagen buiten te zijn geweest eindelijk weer vertrouwd op de bank bij Marga, maar hij was qua gedrag onherkenbaar. “Toen merkte ik al heel gauw dat er iets aan de hand was. Als je dan ziet wat er is gebeurd dan kookt je bloed”, zegt zijn baasje.

Katten binnenhouden

De rode kater stond in de wijk bekend als een lief beestje. “Hij gaf zelfs honden uit de buurt kopjes. De buurvrouw zei altijd: DJ Karel is te lief”, vertelt Marga. Dinsdagmiddag gaat Marga naar de politie. “Dat is het minste wat ik kan doen. Het dringt nog niet helemaal tot me door hoe zeer het beestje heeft moeten lijden.”

Op sociale media wordt het verhaal van Marga veelvuldig gedeeld. Toch denkt Marga dat de kans dat de daders hard worden aangepakt klein is. Ze raadt iedereen aan om zijn of haar kat de komende maand binnen te houden. Na de jaarwisseling zou het weer veiliger voor de beestjes zijn.

DJ Karel is de tweede kat in korte tijd die wordt mishandeld in de regio. In Maarssen werd vorige week een kat aangetroffen met een tak van 20 centimeter in het achterwerk.

Beeld: Facebook.com/Marga Smolders