112

Auto's botsen tegen hek en boom bij lachgas-ongelukken in Tilburg

Twee vrouwen zijn maandagavond gewond geraakt bij twee verschillende ongelukken op de Ringbaan-Zuid in Tilburg. Een 17-jarig meisje zat als bijrijder in de auto, toen deze al spookrijdend crashte tegen een hek. Korte tijd later reed op dezelfde weg een andere auto tegen een boom. De 23-jarige bestuurster raakte daarbij gewond.

Meerdere getuigen zagen rond 23:30 uur hoe een auto door de middenberm schoot en op de verkeerde weghelft terechtkwam. De 18-jarige bestuurder reed daarna al spookrijdend verder en botste vol op een hek langs de weg. Het 17-jarige meisje dat naast hem in de auto zat, raakte door de botsing bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Ze is daarna gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man zelf bleef ongedeerd. Volgens de politie had hij geen alcohol of drugs gebruikt.

Lees ook: Auto vol lachgaspatronen crasht tegen kunstwerk in Eindhoven

In de auto trof de politie wel een lachgastank en meerdere ballonnen aan. De politie onderzoekt of deze spullen van de inzittenden zijn. De spullen en de auto zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Tweede ongeluk

Korte tijd later, rond 01:20 uur, was er nog een ongeval op de Ringbaan-Zuid. Een 23-jarige vrouw uit Moer was met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw is gewond met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar verklaarde ze lachgas te hebben gebruikt.

Beeld: Reality Photo