112

Auto ramt winkelpui in Heerde, inzittenden dumpen vuurwapen in toilet

Een bizarre avond in Heerde. De politie in het heeft zaterdagavond drie personen aangehouden na een ongeval op de Zwolseweg in de Gelderse plaats. Omstreeks 21.00 uur uur raakte een auto met meerdere inzittenden van de weg en botste tegen de pui van een winkel.

Buurtbewoners weten te melden dat na het ongeval in totaal vijf personen bij de auto stonden. Toen de politie ter plaatse kwam omdat er melding was gemaakt van een aanrijding met letsel, sloeg het vijftal op de vlucht.

De 18-jarige bestuurder van de wagen, een man uit Dordrecht is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Ook zou hij in het bezit zijn van een steekwapen. Twee andere inzittenden uit de auto, een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht een 17-jarige jongen uit Den Haag zijn ook opgepakt. Zij zijn door de politie overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn.

Toiletbezoek

Het verhaal bleek echter een bijzondere wending te krijgen. Buurtbewoners melden dat bij het op de vlucht slaan de 17-jarige jongen bij een woning had aangebeld met de vraag of hij naar de wc kon. Kort na het toiletbezoek zou zijn gebleken dat deze persoon een mogelijk vuurwapen in het toilet achter heeft gelaten.

De politie bevestigt dat er inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp is aangetroffen in de prullenbak op de wc. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Onder invloed

Verder is ook nog niet duidelijk of de bestuurder van de auto onder invloed zou hebben gereden. Uit de schade en de sporen was wel op te maken dat de auto op een eerder moment een vangrail of lantaarnpaal heeft geschampt. De Zwolseweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Beeld: SPS Media