112

Automobilist neemt 'Welkom in de Emmaüskerk' wel heel letterlijk

In de gevel van de Emmaüskerk in Bergen aan Zoom zit dankzij een automobilist nu een enorm gat. Hoe het precies kon gebeuren is nog onduidelijk, maar vermoedelijk was de bestuurder van plan de parkeerplaats bij de kerk te verlaten en raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor hij in de gevel van de kerk belandde.

“Daar stonden we wel even gek van op te kijken”, zegt Jos de Vries, voorzitter van de kerkenraad. “We zijn hier nu met een aantal kerkleden aanwezig, er zit een flink gat in de muur. De auto is in het crèchegebouw naar binnen gereden, en heeft bijna de volgende muur nog geraakt. Gelukkig was er niemand in het gebouw aanwezig en is er ook niemand gewond geraakt. Ook de bestuurder van de auto niet”, vertelt De Vries.

Timing…

Maar, als dit morgen zou zijn gebeurd, had het heel anders af kunnen lopen… “In de ochtend zitten er dan, tijdens de dienst, altijd drie, vijf, acht kinderen in de crèche”, vertelt De Vries. “Gelukkig was er nu niemand aanwezig.”

Waarschijnlijk loopt de dienst zondag ondanks het ongeluk niet in de soep. “De aannemer is net weg, hij heeft de boel gestut. Hij komt straks terug met afdekmateriaal. Ook bouw- en woningtoezicht is erbij en we zijn met hen in overleg of we morgen wel gewoon een dienst kunnen houden. Het ziet er naar uit van wel.”

Beeld: SQ Vision