Misdaad

Arnold-Jan in hoger beroep tegen vieze pater die hem misbruikte

Zijn ouders dachten hem naar een goede school te sturen. Maar voor de 11 jarige Arnold-Jan Prinsen uit Someren werd het een regelrechte nachtmerrie. De jongen werd regelmatig verkracht door de pater die voor hem moest zorgen.

De rechtbank oordeelde eerder dat zijn misbruikzaak is verjaard. Daar is hij het niet mee eens en hij gaat tegen het vonnis in beroep.

In 1964-65 wordt de jonge Arnold naar eigen zeggen misbruikt door een pater van het Kleinseminarie van de Heilige Geest in Weert. Als hij er in 2015 achter komt dat de congregatie indertijd waarschijnlijk op de hoogte was van het misbruik, maar er niets aan heeft gedaan, besluit hij er alsnog werk van te maken. Het misbruik had voorkomen kunnen worden, zo vindt hij.

De rechtbank oordeelde in januari dat de zaak verjaard is. Volgens advocaat Liesbeth Zegveld is dat zeer onterecht. ”In principe is de zaak verjaard, maar in bepaalde omstandigheden is het onredelijk. Dan wordt er gekeken naar ernst van het feit. Die pater heeft negen jongens misbruikt. Ze wisten het en ze hebben het verhuld. Hij heeft het volste recht van spreken.”