Lifestyle & Entertainment

Apple presenteert nieuwe abonnementsdiensten voor tijdschriften en games

Techgigant Apple heeft een eigen tijdschriftenabonnement en een spelletjesabonnement gepresenteerd. Dat deed het bedrijf tijdens een van zijn speciale evenementen op het hoofdkantoor. Daarnaast presenteerde Apple een eigen creditcard.

De tijdschriften komen beschikbaar in de nieuwsapp Apple News. Gebruikers kunnen ze lezen als ze een abonnement op de dienst Apple News+ nemen. Ze krijgen de artikelen op een speciale manier aangeboden. Er is veel aandacht voor design en het gebruik is afgesteld op gebruikersgemak.

Nieuws van kranten

Naast tijdschriften kunnen gebruikers ook nieuws van kranten als Los Angeles Times en The Wall Street Journal lezen. Apple News+ is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Later dit jaar volgen Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Apple Arcade

Daarnaast kondigde Apple Arcade aan, een abonnementsdienst voor computerspelletjes. Een prijs of introductiedatum noemde Apple niet, evenmin in welke landen Arcade beschikbaar komt. Verder komt Apple in samenwerking met Goldman Sachs in de VS met een eigen creditcard.

ANP