Opmerkelijk

Area 51 bestormen? Ans Hoornweg 'weet' al lang wat er daar gebeurt

Wat gebeurt er precies in het geheimzinnige ‘Area 51’? Twee Nederlandse Youtubers reisden er speciaal voor af naar Amerika en werden opgepakt. Niet nodig, want Ans Hoornweg heeft het allemaal al gehoord van de aliens zelf.

Over Ans later meer, maar eerst: waar komt die plotse aandacht voor Area 51 nu eigenlijk vandaan?

Is er een ufo neergestort?

Rond de streng verboden en zwaarbeveiligde militaire basis in Nevada hangt al decennia een hardnekkige zweem van geheimzinnigheid. Wat er zich binnen de hekken van het afgeschermde terrein afspeelt, houdt mensen al generaties bezig.

Zo wordt er gefluisterd dat in 1947 een vliegende schotel zou zijn neergestort. Ook zouden er illegale experimenten worden uitgevoerd op buitenaardse wezens.

Om voor eens en voor altijd te weten wat er in Area 51 gebeurt, willen mensen het gebied vrijdag bestormen. Een oproep daartoe gaat viraal op Facebook en wordt overspoeld met reacties.

De lokale autoriteiten maken zich ernstig zorgen over het aanstaande ‘evenement’ en waarschuwen iedereen om niet in de buurt van het geheime terrein te komen. De Amerikaanse overheid doet de geruchten steevast af als onzin.

‘Mijn alienvriend zit in Area 51’

Daar gelooft de 77-jarige Ans Hoornweg dus helemaal niets van. Sterker nog, ze weet dat het niet waar is. Man bijt hond sprak de vrouw, die al van kinds af aan ‘contact’ heeft met ruimtewezens. “Ik ben zelf een alien geweest”, verklaart ze.

Ans is namelijk ‘geïncarneerd’ vanaf een andere planeet en heeft sinds haar kindertijd goed contact met een speciale vriend, die toevallig in Area 51 gevangen wordt gehouden. “Dat wezen is daar binnen.”

En zoals mensen met elkaar praten, laten buitenaardse wezens elkaar dingen weten via beelden. Zo heeft Ans als kind al ‘gezien’ wat er zich in het complex afspeelt. “Ik ben er niet naartoe gevlogen. Nee, ik heb mijn zesde zintuig.”

Wat kan haar vriend vertellen over de geruchten over ruimteschepen en aliens? “Wat ik kan zien is dat ze daar gecrashte ufo’s hebben. Ook hebben ze buitenaards wezens in hun bezit die ze gevangen houden.”

Tekst loopt verder onder de foto

Feestje voor de bestorming

Ans vindt het verschrikkelijk wat haar vriend moet doorstaan, maar voelt zich machteloos. “Wat kan ik doen?” Buitenaardse beschavingen zijn volgens haar dan ook blij met de aandacht, zodat ‘alles’ naar buiten kan komen.

Inmiddels zijn de eerste bestormers gezien in het afgelegen gebied op zo’n 130 kilometer van gokstad Las Vegas. Mensen zijn met campers gekomen omdat er in de wijde omtrek geen hotels zijn.

Ze houden feestjes bij de geheime militaire basis. De politie houdt er rekening mee dat er weleens 30.000 mensen zouden kunnen komen.

Youtubers Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20) besloten vorige week al een kijkje te nemen en moesten dat bekopen met een paar dagen cel en een boete van 4500 dollar. Ze vlogen vrijdag terug naar Brussel.

Ans is vol lof over de Nederlanders. “De jongens die het op de kaart gezet hebben, ja geweldig. Dat vind ik echt fantastisch. Die jongelui hebben we nodig.”

Het hele verhaal van Ans kun je bovenaan dit artikel bekijken. Het begint na vijftien seconden.