Sport

Amsterdam bereidt zich voor op huldiging Ajax op het Museumplein

De gemeente Amsterdam is met informatie en tips gekomen voor het geval de huldiging van Ajax donderdagmiddag op het Museumplein doorgaat. De gemeente rekent op vele duizenden bezoekers en daarom zijn extra maatregelen genomen om die publieksstromen te beheersen.

Het plein gaat om 13.00 uur open, de huldiging begint om 16.00 uur en om 17.30 uur is het feest afgelopen. Er zijn ingangen gecreëerd, waar mensen eventueel worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. Horeca in de omgeving blijft open, maar op het Museumplein zelf wordt niets verkocht.

Lopend of met de fiets

Als het plein vol is, is dat te zien op borden op de looproutes en via het twitteraccount @amsterdamnl. Er komen extra toiletten en EHBO-posten. De gemeente raadt iedereen aan lopend of met de fiets te komen.

Kritiek

Zowel de plaats als het tijdstip komen burgemeester Halsema overigens op kritiek te staan. Ten eerste waren er in 2011 tal van arrestaties en vernielingen bij de huldiging en ten tweede kunnen een heleboel mensen er om 4 uur niet op tijd bij zijn. Toch durft Halsema het aan.

ANP