Misdaad

Alweer raak in Deventer: twee auto's in brand gestoken. Wie stopt deze terreur?

Het is om moedeloos van te worden, voor de achtste keer in een maand tijd zijn er auto’s in brand gestoken in Deventer. In de nacht van dinsdag op woensdag sloegen onbekenden hun slag in de wijk Knutteldorp.

Het doelwit: een Volkswagen en een Renault. De twee wagens stonden naast elkaar op een parkeerplaats, en er is bijna niets meer van over.

Voor de zoveelste keer auto’s in brand

Om middernacht sloegen buurtbewoners alarm toen ze opeens de vlammen zagen oplaaien. Maar de brandweer kon de wagens niet meer redden. Deventer is nu al een tijdje het doelwit van één of meer brandstichters. De teller staat nu op acht auto’s in een maand tijd. Vooral wagens in de wijk Zandweerd moeten het ontgelden.

De auto van Desmond Lubbers is een van de auto’s die in vlammen zijn opgegaan. Hij heeft het geluk dat hij een leaseauto heeft. “Maar anderen zullen dat geluk niet hebben.”

Desmond is blij dat zijn huis geen schade heeft. “Wij hebben hier allemaal het gelukt dat de auto’s niet tegen de huizen geparkeerd stonden, maar op het parkeerplaats.”

Verdachte opgepakt en weer vrijgelaten

De politie in Deventer staat, net als in de meeste andere plaatsen in ons land, machteloos tegen dit soort brandstichtingen. De daders laten nauwelijks sporen achter. Wel is er enkele weken geleden een verdachte opgepakt, een 33-jarige man uit Deventer. Maar hij werd na twee dagen in een politiecel weer vrijgelaten. Hij deed later zijn verhaal in dagblad de Stentor.