Het wordt feest op Terschelling ook al gaat festival Eilân niet door

De rechter zette vorige week een streep door festival Eilân op Terschelling. Toch verwacht de VVV op Terschelling dat zo’n 1000 tot 2000 bezoekers naar het eiland komen.

Dit weekend zou de eerste editie van Eilân plaatsvinden. Echter stak Stichting Ons Schellingerland (SOS) samen met een aantal bewoners daar een stokje voor. Zij wilden de vergunning van het festival laten intrekken, omdat het festival in het beschermde Natura 2000 gebied gepland stond. De zaak werd in het voordeel beslist van SOS.

De VVV laat weten dat ze geen exacte inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers, maar de verwachting is dat het wel drukker dan normaal wordt.

Op Facebook zijn verschillende evenementen aangemaakt voor mensen die ondanks de afgelasting van het festival toch naar het eiland komen. Zo’n 2000 mensen zijn geïnteresseerd.

Groot feest

Ook de lokale horeca speelt er op in. Zo staat een café op Terschelling het hele weekend in het teken van feest. ”We rekenen op heel wat mensen dit weekend op het eiland”, laat het café enthousiast weten. ”Er komen artiesten langs die eigenlijk op Eilân zouden staan, zij zijn al aangekondigd. We hebben ook nog een verrassingsoptreden van de headliner van Eilân. Het wordt gewoon een heel groot feest”.

Het eten dat in eerste instantie voor het festival werd gebruikt, zal nu in restaurants als menu worden aangeboden omdat de horeca het zonde vindt om het weg te gooien.